Uzené rizoto se slunečnicovými semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené rizoto se slunečnicovými semínky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6876 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 hrst | Datle sušené |
30 ml | Olej olivový |
300 g | Rýže loupaná |
40 g | Slunečnice - semena |
80 g | Sýr Provola |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 16,5mg |
Draslík | 323,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 5,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Slunečnice - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Datle sušené, Olej olivový, Sýr Provola, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené rizoto se slunečnicovými semínky postup přípravy receptu:
1 | Rýži opražíme cca 1min v hrnci na rozehřátém oleji. |
2 | Poté postupně přiléváme vroucí vývar a vaříme cca 18min. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci. |
3 | Mezitím krátce orestujeme na teflonové pánvi slunečnicová semínka a sušené datle. |
4 | Hotovu rýži smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky a datlemi. Rozdělíme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky a ihned podáváme. |
Poznámka
Provola-italský uzený sýr