Recept

Uzené rizoto se slunečnicovými semínky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6876
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 hrst Datle sušené
30 ml Olej olivový
300 g Rýže loupaná
40 g Slunečnice - semena
80 g Sýr Provola
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 355kJ
21% Sacharidy 75 g
30% Tuky 22 g
44% Sodík 882 mg
28% Bílkoviny 16 g

Uzené rizoto se slunečnicovými semínky postup přípravy receptu:

1

Rýži opražíme cca 1min v hrnci na rozehřátém oleji.

2

Poté postupně přiléváme vroucí vývar a vaříme cca 18min. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.

3

Mezitím krátce orestujeme na teflonové pánvi slunečnicová semínka a sušené datle.

4

Hotovu rýži smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky a datlemi. Rozdělíme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky a ihned podáváme.

Poznámka

Provola-italský uzený sýr

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept