Výborný perník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Výborný perník
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6877 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
0,5 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
1 balení | Kypřicí prášek do perníku |
500 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
150 ml | Olej stolní |
150 g | Povidla švestková |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 52,1mg |
Draslík | 65,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Výborný perník postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme cukr, vejce, olej a povidla. |
2 | Přidáme mouku s kakaem, práškem do pečiva a do perníku a přilijeme mléko. Vše dobře promícháme. |
3 | Směs nalijeme plech vyložený pečicím papírem a 30 minut pečeme v předehřáté troubě. |