Recept

Humří kousky s cizrnou a pomerančem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6879
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
200 g Cizrna konzervovaná
1 ks Fenykl obecný
2 ks Humr
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
2 ks Pomeranče
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 654kJ
10% Sacharidy 35 g
133% Tuky 100 g
122% Sodík 2 g
260% Bílkoviny 146 g

Humří kousky s cizrnou a pomerančem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme do vroucí vody humry, celerový řapík, mrkev a na kousky nakrájenou cibuli. Vaříme cca 7-8min, poté slijeme a necháme vychladnout.

2

Mezitím očistíme fenykl a bulvu nakrájíme na jemné kousky. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, sloupneme bílou slupku a šťávu zachytíme.

3

Poté vyloupeme uvařené humry a maso nakrájíme na kostičky.

4

Připravíme zálivku. Rozmixujeme 3lžíce olivového oleje, lžíci pomerančové šťávy, sůl a pepř a dobře prošleháme.

5

Cizrnu propláchneme studenou vodou, necháme okapat, nasypeme do salátové mísy, přidáme nakrájený fenykl a dílky pomeranče.

6

Ochutíme zálivkou, přidáme humří maso, dozdobíme lístky fenyklu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept