Humří kousky s cizrnou a pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humří kousky s cizrnou a pomerančem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6879 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
200 g | Cizrna konzervovaná |
1 ks | Fenykl obecný |
2 ks | Humr |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 712,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,5mg |
Vitamín E | 11,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cizrna konzervovaná, Fenykl obecný, Humr, Pepř bílý, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humří kousky s cizrnou a pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme do vroucí vody humry, celerový řapík, mrkev a na kousky nakrájenou cibuli. Vaříme cca 7-8min, poté slijeme a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím očistíme fenykl a bulvu nakrájíme na jemné kousky. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, sloupneme bílou slupku a šťávu zachytíme. |
3 | Poté vyloupeme uvařené humry a maso nakrájíme na kostičky. |
4 | Připravíme zálivku. Rozmixujeme 3lžíce olivového oleje, lžíci pomerančové šťávy, sůl a pepř a dobře prošleháme. |
5 | Cizrnu propláchneme studenou vodou, necháme okapat, nasypeme do salátové mísy, přidáme nakrájený fenykl a dílky pomeranče. |
6 | Ochutíme zálivkou, přidáme humří maso, dozdobíme lístky fenyklu a ihned podáváme. |