Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 688

Ingredience

1250 g Brambory
40 g Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
150 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Pšeničná krupice
20 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřový bok uzený
2 l Voda pitná
450 g Zelí červené - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 698kJ
18% Sacharidy 64 g
14% Tuky 10 g
37% Sodík 731 mg
29% Bílkoviny 16 g

Budějovický závin postup přípravy receptu:

1

Uvaříme brambory, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce.

2

Vypracujeme bramborové těsto.

3

Těsto rozválíme na plát, naplníme jej krájeným uzeným masem (vařeným) a hotovým připraveným zelím, z kterého před úpravou slijeme vodu, ochutíme ho cukrem.

4

Zavineme a takto vaříme v ubrousku.

5

Vařený závin pak nakrájíme na plátky a omastíme na sádle osmaženou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept