Budějovický závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Budějovický závin
Budějovický závin
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 688 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1250 g | Brambory |
40 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Pšeničná krupice |
20 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřový bok uzený |
2 l | Voda pitná |
450 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 59,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 73,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Budějovický závin postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme brambory, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce. |
2 | Vypracujeme bramborové těsto. |
3 | Těsto rozválíme na plát, naplníme jej krájeným uzeným masem (vařeným) a hotovým připraveným zelím, z kterého před úpravou slijeme vodu, ochutíme ho cukrem. |
4 | Zavineme a takto vaříme v ubrousku. |
5 | Vařený závin pak nakrájíme na plátky a omastíme na sádle osmaženou cibulkou. |