Zapečené bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené bochánky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6884 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
300 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
4 kávová lžička | Omáčka tatarská |
150 g | Párky Debrecínské |
5 ks | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 404,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 23,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kuřecí prsa, Omáčka tatarská, Párky Debrecínské, Rajčata Cherry, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené bochánky postup přípravy receptu:
1 | Ve studené vodě opláchneme kuřecí maso a na kostičky nakrájíme, párky nakrájíme na kolečka. Cibuli nasekáme. |
2 | Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a párky. |
3 | Vše ještě osmahneme. |
4 | Z chlebových bochánků seřízneme jednu třetinu, vydlabeme větší část střídky. Vydlabané bochánky naplníme nakrájeným hermelínem na plátky a masovou směsí. |
5 | Zakryjeme je odkrojeným vrškem a na pár minut dáme zapéct. |
6 | Po zapečení dozdobíme rajčátky a tatarskou omáčkou. |