Vaječný salát s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný salát s celerem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6889 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Křen |
200 g | Majonéza |
6 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 108kJ
3% Sacharidy 9 g
64% Tuky 48 g
38% Sodík 755 mg
20% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 321,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Jablka, Křen, Majonéza, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.

Vaječný salát s celerem postup přípravy receptu:
1 | Uvařená vejce oloupeme a s omytým jablkem nakrájíme na kousky. |
2 | Celer a křen oloupeme, omyjeme, nastrouháme najemno a přimícháme k vejcím. Přidáme majonézu, citronovou šťávu, ochutíme solí a lehce vše promícháme. |
3 | Podáváme s pečivem. |