Vejce zapékaná se slanečkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapékaná se slanečkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6896 |
Ingredience
400 g | Brambory vařené ve slupce |
4 ks | Filé ze slanečka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
4 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 519,5mg |
Draslík | 614,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé ze slanečka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce zapékaná se slanečkem postup přípravy receptu:
1 | Vymažeme zapékací mísu máslem. |
2 | Uvařená vejce a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. |
3 | Střídavě plníme mísu vrstvou brambor, vajec a slanečky. Poslední (horní) vrstva jsou vždy brambory. |
4 | V hrnku si rozšleháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme a zalijeme připravený pokrm. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct do horké trouby dozlatova. |
5 | Podáváme se sladkokyselou okurkou. |