Vejce zapečená s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapečená s květákem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6897 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Květák |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 639,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce zapečená s květákem postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme v osolené vodě květákové růžičky. |
2 | V zapékací míse osmahneme na másle nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu. |
3 | Růžičky uvařeného květáku ještě rozkrojíme, vložíme do mísy a zalijeme lehce osolenými a rozšlehanými vejci. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
5 | V misce rozkrojíme na 4 díly a lehce přendáme na talíře, aby se nám jednotlivé porce nerozpadly. |
6 | Podáváme s bramborem a okurkovým či hlávkovým salátem. |
Zapečený květák s vejci a nádherně voňavou slaninkou vám zahalí celou kuchyň a přiláká nedočkavce. Udělejte jim tuto dobrotu na oběd nebo dřívější večeři a dočkáte se uznání.