Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Slezské smotky 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 690

Ingredience

400 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
600 g Vepřová kýta
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 900kJ
1% Sacharidy 2 g
47% Tuky 35 g
20% Sodík 409 mg
55% Bílkoviny 31 g

Slezské smotky postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na malé plátky, aby bylo asi 5 kousků na porci.

2

Maso rozklepeme (hodně), potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a pak zavineme.

3

Závitky obalíme v hladké mouce, zmáčkneme je na placky a na rozpáleném sádle prudce opečeme.

4

Zalijeme vývarem, ale jen tolik množství, kolik budeme potřebovat na šťávičku a pozvolna dodusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Slezské smotky
Recept znám, občas tyto smotky dělávám, jen malinko jinak. Na porci jsem měla jen tři kousky, místo hovězího vývaru bych spíš doporučila vývar vepřový, např. z kostí. Závitky se nemusí obalovat v mouce, ale pouze opéct, vyjmout a mouku přidat do výpeku, udělat jíšku, zalít vývarem a po zavaření přidat maso a dusit. Dusila jsem v troubě, jelikož jsem dělala více porcí. Podávala jsem s dušenou kapustou a bramborovým knedlíkem. Smotky taky chutnají s bramborovou kaší a zelným salátem nebo šťouchanými bramborami.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept