Vaječný punč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný punč
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6900 |
Kategorie: | Alkoholické koktejly |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
0,5 l | Pomerančová šťáva |
0,6 l | Rum |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 299kJ
21% Sacharidy 77 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 26 mg
14% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 555,3mg |
Draslík | 303,3mg |
Vláknina | 500,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomerančová šťáva, Rum, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Vaječný punč postup přípravy receptu:
1 | Utřeme žloutky s cukrem do husté pěny. Přimícháme vlahou pomerančovou šťávu a na mírném plameni za stálého míchání zahříváme. |
2 | Před varem odstavíme a naléváme punč do připravených skleniček, do kterých jsme předem nalili 1 dl rumu. |