Bílkové suchary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílkové suchary
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6902 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Tuk |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 17,6mg |
Draslík | 82,0mg |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Tuk, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílkové suchary postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme z bílků tuhý sníh a postupně vmícháme cukr, mouku a rozpuštěné vychladlé máslo. |
2 | Těsto nalijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a upečeme dorůžova. |
3 | Po vychladnutí nakrájíme suchar na plátky a obalíme ve vanilkovém cukru. |