Žloutkový krém k plnění - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutkový krém k plnění
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6903 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
20 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 142g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 96,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutkový krém k plnění postup přípravy receptu:
1 | Necháme nabobtnat želatinu ve 2 lžících vody. |
2 | Za stálého míchání na mírném plameni povaříme mléko s moukou. Do zpola vychladlého mléka přimícháme žloutky, cukr a opět zahříváme do zhoustnutí. |
3 | Pak odstavíme a přimícháme do krému nabotnalou želatinu tak, aby se zcela rozpustila. |