Studená zeleninová polévka s kyselou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená zeleninová polévka s kyselou smetanou
Studená zeleninová polévka s kyselou smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6908 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
200 g | Okurka salátová |
20 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 132,8mg |
Draslík | 691,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená zeleninová polévka s kyselou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme oloupaná a rozmačkaná rajčata, rozetřený česnek, nasekaný kopr, ocet, olej, sůl a pepř. |
2 | Všechny suroviny zalijeme smetanou, dobře promícháme a dáme vychladit. |
3 | Polévku podáváme s několika kousky ledu. |