Vepřenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřenky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 691 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřové maso mleté |
250 ml | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 114,3mg |
Draslík | 442,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 150,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřenky postup přípravy receptu:
1 | Mleté vepřové maso smícháme s namočenou, vymačkanou žemlí. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a vše promícháme. |
2 | Tvoříme malé šištičky a zprudka je opékáme v rozpáleném tuku. |
3 | Před podáváním je pomažeme hořčicí a posypeme nakrájenou cibulí. |
Poznámka
K příloze jsou vhodné brambory, bramborová kaše, chléb.
Nedělala jsem šištičky (ty mám spojené s čevabčiči), ale placičky. Je to výborné jídlo, když není moc času na dlouhé vaření
Ještě dodám, že jsem umlela plec, mleté maso téměř nekupuju.