Jednoduchý recept

Spaghetti carbonara

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 692

Ingredience

2 dkg Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 12% (konzumní)
40 g Sýr Parmezán
40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
400 g Špagety, Makarony vařené
10 dkg Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
9% Sacharidy 33 g
34% Tuky 26 g
33% Sodík 650 mg
43% Bílkoviny 24 g

Spaghetti carbonara postup přípravy receptu:

1

Šunku a slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu osmahneme na rozpáleném másle na pánvi, přidáme česnek a vše asi 3 minuty smažíme. Předem uvařené a okapané špagety přidáme ke slanině, vše dobře promícháme.

2

Najemno nastrouháme pecorino a parmezán. Rozšleháme vejce se smetanou a polovinou obou sýrů, osolíme a opepříme. Vmícháme vařenou šunku a vše dobře promícháme, dokud se vejce trochu nesrazí.

3

Takto připravené špagety rozdělíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept