Vejce se špenátem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce se špenátem a sýrem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6922 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,1 l | Smetana 16% (pochoutková) |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 270,8mg |
Draslík | 427,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce se špenátem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kokotky vymastíme a vyložíme uvařenými listy špenátu. |
2 | Vejce rozkvedláme se smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na listy. |
3 | V mírně vyhřáté troubě necháme částečně zapéci asi 5 minut. Potom posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova. |
4 | Podáváme vyklopené z kokotek s banketním pečivem. |
Poznámka
Špenát předem uvaříme.