Jednoduchý recept

Hovězí plátek s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6928

Ingredience

15 g Houby sušené
600 g Houby čerstvé
4 plátek Hovězí maso zadní
200 ml Hovězí vývar základní
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 975kJ
3% Sacharidy 12 g
18% Tuky 13 g
11% Sodík 219 mg
19% Bílkoviny 11 g

Hovězí plátek s houbami postup přípravy receptu:

1

Sušené houby zalijeme vroucí vodou a necháme je cca 15min luhovat, až změknou.

2

Mezitím rozehřejeme troubu na 160C.

3

Houby slijeme a nakrájíme. Odvar odložíme.

4

V pánvi rozehřejeme trochu másla a plátky masa orestujeme po obou stranách cca 3min dozlatova. Zakryjeme a uchováme v troubě teplé.

5

V kastrůlku rozehřejeme 1/2lžíce másla, přidáme nakrájené čerstvé houby, sušené houby, prolisovaný česnek a nakrájený tymián. Několik minut podusíme dokud houby nezměknou.

6

Poté zalijeme vínem, teplotu zvýšíme a krátce povaříme dokud se polovina šťávy neodpaří. Přidáme odvar z hub smíchaný s vývarem a cca 3min provaříme. Na závěr vmícháme zbylé máslo,dochutíme solí a pepřem.

7

Omáčkou přelijeme hovězí plátky, dozdobíme čerstvým tymiánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept