Hovězí plátek s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátek s houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6928 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
600 g | Houby čerstvé |
15 g | Houby sušené |
4 plátek | Hovězí maso zadní |
200 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 18,6mg |
Draslík | 916,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 10,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Houby sušené, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátek s houbami postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby zalijeme vroucí vodou a necháme je cca 15min luhovat, až změknou. |
2 | Mezitím rozehřejeme troubu na 160C. |
3 | Houby slijeme a nakrájíme. Odvar odložíme. |
4 | V pánvi rozehřejeme trochu másla a plátky masa orestujeme po obou stranách cca 3min dozlatova. Zakryjeme a uchováme v troubě teplé. |
5 | V kastrůlku rozehřejeme 1/2lžíce másla, přidáme nakrájené čerstvé houby, sušené houby, prolisovaný česnek a nakrájený tymián. Několik minut podusíme dokud houby nezměknou. |
6 | Poté zalijeme vínem, teplotu zvýšíme a krátce povaříme dokud se polovina šťávy neodpaří. Přidáme odvar z hub smíchaný s vývarem a cca 3min provaříme. Na závěr vmícháme zbylé máslo,dochutíme solí a pepřem. |
7 | Omáčkou přelijeme hovězí plátky, dozdobíme čerstvým tymiánem a podáváme. |