Kuřecí rolky s estragonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí rolky s estragonem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6929 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Estragon |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Pórek |
8 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
8 ks | Slanina vepřová |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 161g |
---|---|
Cholesterol | 712,0mg |
Draslík | 12g |
Vláknina | 72g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 5,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 608,3mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 123,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Rajčata sušená sterilovaná, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Sherry brandy, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí rolky s estragonem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Do kuřecích prsíček uděláme nožem hluboké zářezy tak, abychom vytvořili kapsu. Do každé vložíme dvě sušená rajčata, obalíme ve dvou plátcích uzené slaniny a přichytíme párátky. |
3 | Kuřecí rolky krátce 2-3min po obou stranách orestujeme na lžíci rozpáleného oleje, přemístíme do trouby a pečeme cca 15min. Po vyjmutí odstraníme párátka a maso udržujeme teplé. |
4 | Mezitím rozpálíme gril, pórky potřeme olejem a opečeme cca 8min doměkka. |
5 | Do pánve vlijeme vývar a brandy a provaříme cca 3min dokud se vývar neodpaří na polovinu množství. Poté vmícháme smetanu, nasekaný estragon a zlehka vaříme další 2-3min do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem. |
6 | Kuřecí rolky a pórky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme snítkou čerstvého estragonu a podáváme. |