Recept

Makarony s čerstvými liškami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 693
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Cibule
150 g Créme fraiche
500 g Lišky čerstvé
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
400 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 011kJ
24% Sacharidy 85 g
44% Tuky 33 g
23% Sodík 450 mg
37% Bílkoviny 21 g

Makarony s čerstvými liškami postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno. Slaninu nakrájíme na nudličky. Lišky očistíme, podle potřeby omyjeme ve větší nádobě s vodou. Musíme dát pozor,aby houby nenasály vodu. Větší lišky rozkrojíme na půlky.

2

Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme dobře okapat. Na pánvi rozpálíme olej a dokřupava opečeme nakrájenou slaninu. Opečenou slaninu vyjmeme děrovanou naběračkou a ve zbylém omastku rozpustíme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a lišky.

3

Smažíme tak dlouho dokud se nevyvaří tekutina. K liškám přidáme opečenou slaninu a créme fraiche. Vše osolíme, opepříme a ohřejeme.

4

Přimícháme omytou a nadrobno nasekanou

5

pažitku a 1 lžíci majoránky. Nakonec přidáme okapané makarony, dobře promícháme a posypeme druhou lžící majoránky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept