Rajčata plněná ricottou a fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná ricottou a fetou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6931 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 ks | Olivy černé |
1,5 polévková lžíce | Oregano sušené |
4 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
115 g | Sýr Feta |
115 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 292,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 758,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Oříšky piniové, Rajčata, Strouhanka, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná ricottou a fetou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Z rajčat seřízneme vršky, šťávu a dužinu vydlabeme lžičkou a vložíme do misky. Smícháme s rozdrobenou fetou, ricottou, nasekaným piniovými oříšky, nasekanými olivami, nasekaným oreganem, strouhankou a pepřem. |
3 | Směsí naplníme vydlabaná rajčata a zakryjeme zpět seříznutými vršky. V zapékací míse necháme 20-25min zapéct. |
4 | Hotová rajčata dozdobíme olivami a lístky oregana a ihned podáváme. |