Pěnový citronový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěnový citronový nákyp
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6936 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
70 g | Cukr moučkový |
1 ks | Tuk |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 585kJ
5% Sacharidy 19 g
41% Tuky 31 g
5% Sodík 99 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 301,4mg |
Draslík | 77,0mg |
Vláknina | 172,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Tuk, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Pěnový citronový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Utřeme žloutky s cukrem, přidáme šťávu z půlky citronu, citronovou kůru jemně nastrouhanou a přimícháme tuhý sníh. |
2 | Vymažeme máslem formu na pečení, naplníme těstem a na vrchu utvoříme lžící důlky na ozdobu nákypu. |
3 | Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 20 minut. |