Francouzské omelety s malinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské omelety s malinami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6937 |
Ingredience
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
400 g | Maliny |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 993,4mg |
Draslík | 613,8mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,4mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Maliny, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské omelety s malinami postup přípravy receptu:
1 | Rozkvedláme pečlivě vejce s cukrem a solí. |
2 | Středně velkou pánev vymažeme máslem. Jakmile je vyhřátá, vlijeme na ni vaječnou směs a vidličkou roztíráme tak dlouho, dokud není omeleta zespoda opečená. Pečeme ji pouze z jedné strany. |
3 | Pánev pak odstavíme z plamene a střed omelety naplníme malinami promíchanými s cukrem a přeložíme. |
4 | Lehce přeneseme na talíř, pocukrujeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Na náplň použijeme 400 g malin a 4 lžíce cukru.