Recept

Zapečená vejce v sýrové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6938
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

60 g Máslo čerstvé
0,5 l Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Eidam cihla 40%
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 973kJ
4% Sacharidy 15 g
44% Tuky 33 g
11% Sodík 221 mg
51% Bílkoviny 29 g

Zapečená vejce v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a krátce povaříme.

2

Vmícháme část nastrouhaného sýra, osolíme a opepříme.

3

Nakrájíme na plátky 7 uvařených vajec, narovnáme je do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra. Na povrch dáme malinké kousky ze zbylého másla.

4

Dáme krátce zapéct do předem vyhřáté trouby dokud se nám neroztaví sýr.

5

Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem. Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept