Zapečená vejce v sýrové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená vejce v sýrové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6938 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 542,2mg |
Draslík | 162,2mg |
Vláknina | 849,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená vejce v sýrové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a krátce povaříme. |
2 | Vmícháme část nastrouhaného sýra, osolíme a opepříme. |
3 | Nakrájíme na plátky 7 uvařených vajec, narovnáme je do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra. Na povrch dáme malinké kousky ze zbylého másla. |
4 | Dáme krátce zapéct do předem vyhřáté trouby dokud se nám neroztaví sýr. |
5 | Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem. Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou. |