Špagety s pestem z potočnice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s pestem z potočnice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 694 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Oříšky piniové |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Potočnice |
400 g | Špagety, Makarony |
1 ks | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 570,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 503,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oříšky piniové, Potočnice, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s pestem z potočnice postup přípravy receptu:
1 | Potočnici opláchneme a osušíme.Otrháme lístky od stonků a spolu s piniovými jádry je nasekáme najemno.Smícháme s pepřem a 30 g nastrouhaného parmazánu.Za stálého míchání do směsi přiléváme olej dokud směs nezhoustne. |
2 | Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu,scedíme a necháme dobře okapat. |
3 | Špagety rozdělíme na hluboké talíře.Ke každé porci přidáme plnou lžíci pesta a podle chuti posypeme parmazánem. |