Vejce se žampiony, kyselou smetanou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce se žampiony, kyselou smetanou a sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6940 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Cibule |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
40 g | Sýr Čedar - tavený |
4 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Zakysaná smetana |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 283,8mg |
Draslík | 289,3mg |
Vláknina | 959,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Čedar - tavený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce se žampiony, kyselou smetanou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme žampiony nakrájené na plátky, sůl, pepř a dusíme doměkka. |
2 | Natvrdo uvařená vejce oloupeme na nakrájíme na plátky. |
3 | Žampiony a vejce prokládáme do vymaštěných formiček a poslední vrstvu zalijeme osolenou kyselou smetanou s rozšlehaným vejcem.Navrch dáme plátek taveného sýru se šunkou. |
4 | Zapečeme v troubě asi 10 minut. |
5 | Podáváme s banketním pečivem. |