Zapečená vejce s pažitkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená vejce s pažitkou a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 6944 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,3 l | Mléko polotučné |
20 g | Olej stolní |
10 g | Pažitka |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunkový salám |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 165,5mg |
Draslík | 50,9mg |
Vláknina | 348,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Šunkový salám, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená vejce s pažitkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vejce s nastrouhaným sýrem rozšleháme, osolíme a zředíme mlékem. Přidáme salám nakrájený na nudličky a pažitku. |
2 | Ve vymazaných a strouhankou vysypaných miskách (kokotkách) pečeme ve vodní lázni ve středně vyhřáté troubě asi 20-30 minut. |
3 | Ihned vyklopíme na talíře a obložíme čerstvou zeleninou. |
4 | Podáváme jako teplý předkrm s pečivem. |
Vypadá to skvěle