Vejce zapečená s těstovinami a květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapečená s těstovinami a květákem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6946 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Květák |
80 g | Máslo čerstvé |
1,3 dl | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
400 g | Těstoviny čtyřvaječné |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 403,9mg |
Draslík | 866,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce zapečená s těstovinami a květákem postup přípravy receptu:
1 | Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku. |
2 | Zředíme ji mlékem a troškou vývaru z květáku, rozšleháme a povaříme. Pak přimícháme 2 syrová vejce. |
3 | Vymažeme máslem ohnivzdornou mísu, vložíme vrstvu vařených těstovin, na ně položíme na kostičky nakrájená uvařená vejce, růžičky květáku a zalijeme částí bešamelové omáčky. |
4 | Každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Poslední vrstvu nám tvoří těstoviny, pokropíme je bešamelovou omáčkou, posypeme sýrem a pak pokapeme zbylým máslem. |
5 | Pečeme v troubě do roztavení sýru. |
6 | Podáváme s bramborem nebo se zeleninovým salátem. |