Recept

Vejce zapečená s těstovinami a květákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6946
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Květák
80 g Máslo čerstvé
1,3 dl Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
400 g Těstoviny čtyřvaječné
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 278kJ
26% Sacharidy 93 g
43% Tuky 32 g
15% Sodík 294 mg
58% Bílkoviny 32 g

Vejce zapečená s těstovinami a květákem postup přípravy receptu:

1

Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku.

2

Zředíme ji mlékem a troškou vývaru z květáku, rozšleháme a povaříme. Pak přimícháme 2 syrová vejce.

3

Vymažeme máslem ohnivzdornou mísu, vložíme vrstvu vařených těstovin, na ně položíme na kostičky nakrájená uvařená vejce, růžičky květáku a zalijeme částí bešamelové omáčky.

4

Každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Poslední vrstvu nám tvoří těstoviny, pokropíme je bešamelovou omáčkou, posypeme sýrem a pak pokapeme zbylým máslem.

5

Pečeme v troubě do roztavení sýru.

6

Podáváme s bramborem nebo se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept