Rajčata zapékaná se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata zapékaná se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6950 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Fazolové lusky zelené |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 154,2mg |
Draslík | 413,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata zapékaná se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Odkapané fazolky vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy a zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a kořením. |
2 | Poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, osolíme a posypeme strouhaným sýrem. |
3 | Dáme zapéci do trouby a po chvilce pokapeme povrch máslem a dopečeme. |
4 | Podáváme s lyonskými bramborami. |