Sázená vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6955 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
8 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 904,8mg |
---|---|
Cholesterol | 502,7mg |
Draslík | 155,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 564,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme máslo, lehce vklepneme vejce tak, aby se žloutky neroztekly do bílků a zůstaly neporušené uprostřed. Bílky osolíme a zahříváme na malém plameni. Bílky musí ztuhnout a žloutky jsou polotekuté. |
2 | Hotová vejce opatrně vyjmeme kulatým nožem nebo špachtlí a přendáme na talíře. |
Poznámka
K příloze podáváme chléb, pečivo, luštěniny, brambory apod.