Žloutkové pečivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutkové pečivo
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6957 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Tuk |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 429,0mg |
Draslík | 33,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutkové pečivo postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme do husté pěny žloutky, cukr a vanilkový cukr. |
2 | Vymažeme tukem rakvičkové formy a naplníme do 2/3 těstem. Pečeme pozvolna ve vyhřáté troubě při mírné teplotě. |
3 | Upečené rakvičky vyklopíme z formiček, necháme vychladnout a pak ozdobíme šlehačkou. |