Jednoduchý recept

Vepřové kotlety se žampióny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6961
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 kávová lžička Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
200 g Špagety, Makarony
1 ks Sůl
50 g Sýr Parmezán
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vepřové kotlety
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 448kJ
12% Sacharidy 45 g
37% Tuky 28 g
4858% Sodík 97 g
66% Bílkoviny 37 g

Vepřové kotlety se žampióny postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v osolené vodě, zcedíme je a necháme okapat.

2

Očištěnou a na jemno pokrájenou cibuli osmahneme na másle, zasypeme moukou, uděláme světlou jíšku. Poté zalijeme mlékem a uvaříme na hustou kaši. Omáčku odstavíme z ohně, přimícháme žloutky, okořeníme, přidáme polovinu nastrouhaného sýra a uvařené špagety.

3

Vymastíme zapékací mísu a dáme do ní směs.

4

Kotlety otřeme vlhkou utěrkou, nařízneme, naklepeme, osolíme a opečeme na sádle po obou stranách 3 minuty. Opečené kotlety položíme na směs v zapékací míse. V tuku po kotletách opečeme rozkrájené a osolené žampióny posypané nasekanou petrželovou natí. Přidáme 3 lžíce horké vody a mírně povaříme. Opečené žampióny i se šťávou polijeme směs i kotlety v zapékací míse, povrch posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a dáme péct na 20 minut.

5

Jako přílohy jsou vhodné saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept