Vepřové kotlety se žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety se žampióny
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6961 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
200 g | Špagety, Makarony |
1 ks | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vepřové kotlety |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 276,3mg |
Draslík | 610,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Olej stolní, Sádlo škvařené, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety se žampióny postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě, zcedíme je a necháme okapat. |
2 | Očištěnou a na jemno pokrájenou cibuli osmahneme na másle, zasypeme moukou, uděláme světlou jíšku. Poté zalijeme mlékem a uvaříme na hustou kaši. Omáčku odstavíme z ohně, přimícháme žloutky, okořeníme, přidáme polovinu nastrouhaného sýra a uvařené špagety. |
3 | Vymastíme zapékací mísu a dáme do ní směs. |
4 | Kotlety otřeme vlhkou utěrkou, nařízneme, naklepeme, osolíme a opečeme na sádle po obou stranách 3 minuty. Opečené kotlety položíme na směs v zapékací míse. V tuku po kotletách opečeme rozkrájené a osolené žampióny posypané nasekanou petrželovou natí. Přidáme 3 lžíce horké vody a mírně povaříme. Opečené žampióny i se šťávou polijeme směs i kotlety v zapékací míse, povrch posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a dáme péct na 20 minut. |
5 | Jako přílohy jsou vhodné saláty. |