Jednoduchý recept

Vepřové řízky s pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6962

Ingredience

1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
3 ks Pórek
1 kávová lžička Solamyl
1 ks Sůl
4 ks Vepřová kýta
1 polévková lžíce Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 738kJ
11% Sacharidy 38 g
26% Tuky 20 g
4850% Sodík 97 g
41% Bílkoviny 23 g

Vepřové řízky s pórkem postup přípravy receptu:

1

Z pórků odkrojíme zelené listy (můžeme je použít třeba do polévky), bílé středy řádně očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou a poté rozkrájíme na šikmé proužky. Rozkrájené osolené pórky podusíme na másle, přidáme hrubě rozsekané stroužky česneku a jakmile bude pórek měkký, zahustíme jej lžičkou bramborové moučky rozmíchané ve lžíci vody.

2

Utěrkou otřeme řízky, naklepeme, rozkrájíme na úzké proužky, osolíme a za stálého míchání opečeme v rozehřátém oleji na pánvi zhruba 3 minuty.

3

Opečené maso poté přidáme k hotovému pórku, řádně zamícháme a ihned podáváme s vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept