Jednoduchý recept

Šumavská uzená pečeně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6963

Ingredience

40 g Cibule
4 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Uzená vepřová krkovička
500 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 673kJ
1% Sacharidy 2 g
49% Tuky 37 g
5% Sodík 103 mg
28% Bílkoviny 16 g

Šumavská uzená pečeně postup přípravy receptu:

1

Utřeme česnek se solí a potřeme jím krkovičku.

2

Nakrájíme na jemno cibuli, dáme do pekáčku s tukem, lehce osmahneme s krkovičkou, pak podlijeme troškou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.

3

Během pečení maso občas obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou, dle potřeby přilijeme trochu vařící vody.

4

Po upečení vyjmeme krkovičku z pekáčku, šťávu necháme vysmahnout na tuk a lehce zaprášíme moukou. Osmahneme a přilijeme malé množství vody, aby nám vznikla řidší šťávička. Chvilku povaříme, přecedíme přes jemný cedník a znovu vaříme na malém plameni, až se tuk ve šťávě objeví na povrchu.

Poznámka

K příloze podáváme bramborové nebo chlupaté knedlíky se špenátem či zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept