Recept

Kapustová polévka s vepřovým kolenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6964

Ingredience

40 g Cibule
200 g Kapusta hlávková
1 kávová lžička Majoránka
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 špetka Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
120 g Vepřové koleno
1 l Vývar z hovězích kostí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 743kJ
6% Sacharidy 21 g
40% Tuky 30 g
58% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Kapustová polévka s vepřovým kolenem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si jíšku ze sádla a mouky, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme metlou, přidáme pepř, třený česnek a vaříme asi 3/4 hodiny za občasného míchání.

2

V jiném hrnci uvaříme koleno a zvlášť kapustu.

3

Ke konci varu slijeme oba vývary a polévku přecedíme přes hustý cedník.

4

Osmahneme nakrájenou cibuli na rozpuštěné slanině. Pak ji přidáme do procezené polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Dle chuti přisolíme.

5

Kapustu nakrájíme na nudličky, koleno obereme od kosti, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky.

Poznámka

Kapustovou polévku můžeme také okořenit paprikou osmahnutou na slanině a mohou se do ní přidat na kostičky nakrájené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept