Kapustová polévka s vepřovým kolenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka s vepřovým kolenem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6964 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
200 g | Kapusta hlávková |
1 kávová lžička | Majoránka |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Vepřové koleno |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 29,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Majoránka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové koleno, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová polévka s vepřovým kolenem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si jíšku ze sádla a mouky, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme metlou, přidáme pepř, třený česnek a vaříme asi 3/4 hodiny za občasného míchání. |
2 | V jiném hrnci uvaříme koleno a zvlášť kapustu. |
3 | Ke konci varu slijeme oba vývary a polévku přecedíme přes hustý cedník. |
4 | Osmahneme nakrájenou cibuli na rozpuštěné slanině. Pak ji přidáme do procezené polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Dle chuti přisolíme. |
5 | Kapustu nakrájíme na nudličky, koleno obereme od kosti, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky. |
Poznámka
Kapustovou polévku můžeme také okořenit paprikou osmahnutou na slanině a mohou se do ní přidat na kostičky nakrájené brambory.