Jednoduchý recept

Vepřové řízky se smetanovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 6965

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
4 ks Paprika zelená
3 ks Pepř bílý celý
4 ks Pepř černý celý
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Slanina vepřová
1 ks Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
750 ks Vepřová plec
0,3 l Zakysaná smetana
3 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

2425% Kalorie 47,838 kcal
Kilojoule 200 155kJ
17% Sacharidy 62 g
5071% Tuky 3,803 g
5489% Sodík 110 g
5584% Bílkoviny 3,141 g

Vepřové řízky se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, odkrojíme všechno sádlo a maso nakrájíme na plátky přes vlákno a osolíme.

2

Jednu lžíci rozkrájeného sádla rozškvaříme spolu se lžící slaniny, přidáme kořenovou zeleninu a po chvilce nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Přidáme maso a zprudka opečeme po obou stranách. Poté podlijeme mírně maso, přidáme koření. Maso dáme poté do trouby a dopečeme.

3

Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej ze šťávy. Nescezenou šťávu přilijeme do hrnku ke smetaně rozmíchané s moukou a povaříme za stálého míchání. Hotovou omáčku procedíme do kastrolu, přidáme do ni dvě očištěné a na kolečka rozkrájené cibule, omyté a semen zbavené papriky. Jakmile je zelenina měkká, přidáme do omáčky oloupaná rozkrájená rajčata a jen krátce povaříme, aby rajčata zůstala v kouscích.

4

Na samý závěr přidáme maso, aby se v omáčce prohřálo.

5

Jako přílohy podáváme knedlíky, noky, rýži nebo špagety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept