Vepřové řízky se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 6965 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
4 ks | Paprika zelená |
3 ks | Pepř bílý celý |
4 ks | Pepř černý celý |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
750 ks | Vepřová plec |
0,3 l | Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 13g |
Draslík | 56g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 73,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 216,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 203,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Paprika zelená, Pepř bílý celý, Pepř černý celý, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová plec, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, odkrojíme všechno sádlo a maso nakrájíme na plátky přes vlákno a osolíme. |
2 | Jednu lžíci rozkrájeného sádla rozškvaříme spolu se lžící slaniny, přidáme kořenovou zeleninu a po chvilce nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Přidáme maso a zprudka opečeme po obou stranách. Poté podlijeme mírně maso, přidáme koření. Maso dáme poté do trouby a dopečeme. |
3 | Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej ze šťávy. Nescezenou šťávu přilijeme do hrnku ke smetaně rozmíchané s moukou a povaříme za stálého míchání. Hotovou omáčku procedíme do kastrolu, přidáme do ni dvě očištěné a na kolečka rozkrájené cibule, omyté a semen zbavené papriky. Jakmile je zelenina měkká, přidáme do omáčky oloupaná rozkrájená rajčata a jen krátce povaříme, aby rajčata zůstala v kouscích. |
4 | Na samý závěr přidáme maso, aby se v omáčce prohřálo. |
5 | Jako přílohy podáváme knedlíky, noky, rýži nebo špagety. |