Vepřové kotlety s okurkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s okurkovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6966 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
125 ml | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Olej stolní |
1 ks | Strouhanka |
1 ks | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 212,3mg |
Draslík | 566,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Olej stolní, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s okurkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Příprava omáčky : |
2 | Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme a povaříme. Poté přimícháme hořčici, okurku nakrájenou na drobné kousky, přisolíme a mírně povaříme. |
3 | Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, nařízneme na okrajích a u kosti, naklepeme, osolíme, potřeme olejem a obalíme ve strouhané housce. |
4 | Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety opečeme na každé straně 3 minuty. |