Vepřové kotlety se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 6967 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Glutasol |
1 ks | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
4 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 70,8mg |
Draslík | 832,7mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli nakrájíme na kroužky, podusíme na lžíci oleje. Papriky omyjeme, očistíme od semínek, nakrájíme na kroužky a spařené rozkrájené zelné listy přidáme k cibuli. Směs opepříme, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme a necháme dusit do vysmahnutí šťávy. Zeleninu poté rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny zamícháme dvě lžičky kečupu a do druhé poloviny půl lžičky worcesterské omáčky. |
2 | Vlhkou utěrkou otřeme kotlety, na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, zaprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozehřejeme druhou část oleje a kotlety na něm opečeme po obou stranách zhruba 3 minuty. |
3 | Opečené kotlety srovnáme na horkou mísu, obložíme zeleninovou směsí a přelijeme šťávou, kterou připravíme tak, že do tuku od opékání kotlet přelijeme třemi lžícemi vývaru a krátce povaříme. |
4 | Jako přílohu podáváme suchou rýži. |