Jednoduchý recept

Vepřové kotlety se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 6967
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Glutasol
1 ks Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Kečup
1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
3 ks Paprikové lusky čerstvé
1 ks Pepř černý mletý
1 ks Sůl
4 ks Vepřové kotlety
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
4 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,197 kcal
Kilojoule 5 008kJ
56% Sacharidy 201 g
22% Tuky 17 g
4881% Sodík 98 g
101% Bílkoviny 57 g

Vepřové kotlety se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli nakrájíme na kroužky, podusíme na lžíci oleje. Papriky omyjeme, očistíme od semínek, nakrájíme na kroužky a spařené rozkrájené zelné listy přidáme k cibuli. Směs opepříme, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme a necháme dusit do vysmahnutí šťávy. Zeleninu poté rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny zamícháme dvě lžičky kečupu a do druhé poloviny půl lžičky worcesterské omáčky.

2

Vlhkou utěrkou otřeme kotlety, na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, zaprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozehřejeme druhou část oleje a kotlety na něm opečeme po obou stranách zhruba 3 minuty.

3

Opečené kotlety srovnáme na horkou mísu, obložíme zeleninovou směsí a přelijeme šťávou, kterou připravíme tak, že do tuku od opékání kotlet přelijeme třemi lžícemi vývaru a krátce povaříme.

4

Jako přílohu podáváme suchou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept