Jednoduchý recept

Vepřové kotlety jako minutka se žampióny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6971
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
4 ks Vepřové kotlety
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,169 kcal
Kilojoule 4 892kJ
53% Sacharidy 191 g
25% Tuky 19 g
4848% Sodík 97 g
101% Bílkoviny 57 g

Vepřové kotlety jako minutka se žampióny postup přípravy receptu:

1

Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

2

Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.

3

Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Žampióny nakrájené na plátky podusíme spolu s nakrájenou petrželovou natí na másle a přidáme ke šťávě. Vše krátce povaříme.

4

Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.

Poznámka

Pokud nemáme kotlety, můžeme takto připravit i vepřové řízky. Namísto žampiónů můžeme použít hříbky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept