Vepřové kotlety jako minutka se žampióny a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety jako minutka se žampióny a šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6974 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 ks | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
4 ks | Vepřové kotlety |
3 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 87,7mg |
Draslík | 959,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety jako minutka se žampióny a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. |
2 | Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty. |
3 | Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Očištěné žampióny nakrájené na plátky podusíme na másle spolu se šunkou nakrájenou na nudličky. Poté je přidáme do šťávy a krátce povaříme. |
4 | Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla. |
Poznámka
Pokud nemáme kotlety, můžeme takto připravit i vepřové řízky.