Jednoduchý recept

Vepřové kotlety jako minutka se žampióny a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6974
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
100 g Šunka dušená
4 ks Vepřové kotlety
3 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,195 kcal
Kilojoule 4 998kJ
53% Sacharidy 189 g
28% Tuky 21 g
4848% Sodík 97 g
105% Bílkoviny 59 g

Vepřové kotlety jako minutka se žampióny a šunkou postup přípravy receptu:

1

Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

2

Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.

3

Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Očištěné žampióny nakrájené na plátky podusíme na másle spolu se šunkou nakrájenou na nudličky. Poté je přidáme do šťávy a krátce povaříme.

4

Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.

Poznámka

Pokud nemáme kotlety, můžeme takto připravit i vepřové řízky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept