Jednoduchý recept

Vepřové kotlety jako minutka se sardelemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6976

Ingredience

1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Sardelové řezy
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,128 kcal
Kilojoule 4 719kJ
51% Sacharidy 183 g
24% Tuky 18 g
4876% Sodík 98 g
93% Bílkoviny 53 g

Vepřové kotlety jako minutka se sardelemi postup přípravy receptu:

1

Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, mírně osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

2

Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.

3

Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Přidáme vykostěnou sardeli, lžíci usekaných kaparů a čtyři lžíce husté smetany. Vše krátce povaříme.

4

Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.

Poznámka

Pokud nemáme kotlety, můžeme takto připravit i vepřové řízky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept