Jednoduchý recept

Vepřové ražniči

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové ražniči 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6977
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 878kJ
0% Sacharidy 0 g
44% Tuky 33 g
15% Sodík 297 mg
63% Bílkoviny 36 g
Vepřové ražniči
  • Vepřové ražniči
  • 1
  • Vepřové ražniči
  • 2
  • Vložit obrázek

Vepřové ražniči postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme a nakrájíme přes vlákno na malé řízky. Poté je zlehka naklepeme, osolíme a potřeme olejem.

2

Připravené maso pokládáme na rozpálený rošt a pečeme na každé straně 3 minuty.

3

Plátky masa můžeme ovšem také napíchat na kovové jehlice střídavě s plátky slaniny a cibule. Ovšem poté maso opékáme o něco déle.

Poznámka

Jako příloha je vhodná rýže a grilovaná rajčata nebo chléb, hořčice a nasekaná cibule.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové ražniči
Dělala jsem ražniči podle bodu 3. v postupu. Připravovala jsem na grilovací pánvičce, kterou jsem slabě přetřela olejem.. Na jednu porci je docela dost masa, množství jsem o trochu snížila a maso jsem ještě opepřila. Palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept