Vepřové ražniči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ražniči
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6977 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 128,4mg |
Draslík | 628,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 13,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Vepřové ražniči postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a nakrájíme přes vlákno na malé řízky. Poté je zlehka naklepeme, osolíme a potřeme olejem. |
2 | Připravené maso pokládáme na rozpálený rošt a pečeme na každé straně 3 minuty. |
3 | Plátky masa můžeme ovšem také napíchat na kovové jehlice střídavě s plátky slaniny a cibule. Ovšem poté maso opékáme o něco déle. |
Poznámka
Jako příloha je vhodná rýže a grilovaná rajčata nebo chléb, hořčice a nasekaná cibule.
Dělala jsem ražniči podle bodu 3. v postupu. Připravovala jsem na grilovací pánvičce, kterou jsem slabě přetřela olejem.. Na jednu porci je docela dost masa, množství jsem o trochu snížila a maso jsem ještě opepřila. Palec nahoru.